بهترین کابل کواکسیال ماهواره چیست؟ برای هر خریدی نیاز است که تا حدودی از مشخصات محصول آگاهی داشته باشید. زیرا همیشه افراد سودجویی هستند که تلاش میکنند با دادن اطلاعات نادرست، به شما ضرر مالی بزنند. بنابراین، آشنا بودن موجب میشود تا خیالتان از این بابت راحت باشد. کابل آنتن نیز از مواردی است که به راحتی میتوان با هزینه بالا جنس نامرغوبی را به خریدار فروخت. به همین منظور در این مقاله تلاش کرده ایم تا از کابل کواکسیال برایتان بگوییم و همینطور مشخص کنیم که کدام نوع از آن مناسب ماهواره است.
کابل آنتن یکی از پر استفادهترین ابزار برای انتقال دادهها بوده که مصارف آن به صورت خانگی، تجاری و صنعتی است. کاربرد و کیفیت کابل آنتن باعث میشود صدای واضح و تصاویر شفاف در سیستم صوتی و تصویری به وجود آید که اطلاعات و سیگنالها را در فرکانس بالا انتقال میدهد. یک عایق فوم که غلاف فلزی بر روی آن پیچیده شده ساختار چنین کابلی را تشکیل میدهد که روز به روز کاربردهای آن گستردهتر میشود. در این مقاله با کابل آنتن بیشتر آشنا شده و خواهیم دید که کدام نوع از آن مناسب ماهواره است.
مشخصات کابل آنتن
به کابل آنتن، کابل کواکسیال (Coaxial cable) نیز گفته میشود. کابل آنتن ماهواره کواکسیال نوع خاصی از انواع کابلها به شمار میرود که پوشش آن با بقیه کابلها اندکی تفاوت دارد. کابل آنتن شامل غلاف، شبکه بافته، عایق و رسانا است که به رسانای داخلی، عایق و رسانای نازک تقسیم بندی میشود.
کابل کواکسیال نیز مانند دیگر کابلها از یک هادی تشکیل شده است که جنس آن از مس است زیرا فلز مس رسانای بسیار قوی بعد از طلا و نقره به شمار میآید. عایقهایی که دور هادی قرار میگیرند از پلاستیک هستند. لایههای عایق به دور هادی پیچیده شده که برای کابل آنتن از نوع تارهای بافته شده از مس یا آلومینیوم هستند که میتوانند یک بافته، دو بافته و یا سه بافته باشند. مس و آلومینیوم به کار رفته موجب میشوند هیچ اختلالی در مسیر عبور جریان وارد نشود و مشکلی برای دریافت پیش نیاید در نتیجه از سیگنال در برابر نویزهای خارجی و تداخل سیگنالی جلوگیری میکنند.
ساختار کلی کابل آنتن از چهار بخش تشکیل شده است که از بیرون شامل لایه کابل بوده و لایه داخلی از شبکه بافته شده تشکیل شده است. لایه بعدی عایق است و سپس جز رسانا قرار دارد. اگر کابل تک هستهای باشد از جنس مس و اگر چند هستهای باشد از رشتههای نازک فلزی تشکیل تشکیل میشود. شما میتوانید برای خرید کابل کواکسیال ماهواره با گروه پارس تکین در تماس باشید,
کابل RG6 از کابلهای کواکسیال است که برای ماهواره و تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد. مقدار امپدانس این کابل ۷۵ اهم و نازک است. این کابل کواکسیال به چند دلیل گزینه مناسبی برای آنتن ماهواره به حساب میآید:
- قوی ماندن سیگنال در فاصلههای طولانی
- حذف نویزها و موارد اضافی
- ارائه تصاویر با کیفیت و بدون ایراد
- پشتیبانی از پهنای باند ۳۰۰ مگاهرتزی
- دارای هزینه نگهداری پایین
- قابل استفاده برای سیستم آنالوگ و دیجیتال
کاربرد کابل آنتن
در گذشتههای نه چندان دور از کابل کواکسیال به عنوان کابل تلویزیون استفاده میشد که تلویزیون را به آنتن ماهواره وصل میکرد. امروزه کابلهای آنتن به کمک ریپیتر (تکرارگر، تکرار کننده تجهیزات الکترونیکی) صدا و تصویر را در فواصل طولانی منتقل کرده برای انتقال امواج از آنتن به گیرنده به کار میروند. موارد دیگری که میتوان از کابل کواکسیال استفاده کرد، عبارتند از:
- گیرندههای آنتن رادیو و تلویزیون
- سیستمهای کابل زیر دریا
- دوربین مدار بسته
- تجهیزات پزشکی
- تجهیزات نظامی
- دیش ماهواره
- تلفن سیمی
- مخابرات
- هواپیما
- اتومبیل
از آنجایی که کارکرد انواع کابل آنتن با یکدیگر متفاوت است هر محصول با توجه به منظور خاصی طراحی و تولید میشود که باید کابل کواکسیال مناسب را خریداری کرد.
دسته بندی انواع کابل آنتن
کابل کواکسیال انواع متفاوتی دارد که از آن برای هدفهای مختلف استفاده میشود. در دسته بندی اول کارایی در نظر گرفته میشود که در مقدار امپدانس آنها تفاوت وجود دارد. امپدانس به معنای این است که مدار در برابر جریان عبوری از آن تا چه اندازه مقاوم است. براساس همین ویژگی دستهبندی کابل کواکسیال به صورت زیر خواهد بود:
- کابل کواکسیال با امپدانس ۵۰ اهمی که با علامت D نشان داده میشود.
- کابل کواکسیال با امپدانس ۷۵ اهمی که با علامت C نشان داده میشود.
زمانی که کابل کواکسیال دارای ویژگیهای متفاوتی باشد اهداف استفاده از آنها نیز تغییر میکند. دو نوع پرکاربرد از کابل کواکسیال برای آنتن ماهواره و دوربین است که این دو از سایر رقبای خود پرفروشتر هستند.
علاوه بر این روش تقسیمبندی، یک نوع دیگر نیز وجود دارد که کابلهای کواکسیال را براساس ضخامت آنها به دو دسته نازک (Thin net) و ضخیم (Thick net) تقسیم میکند. نوع نازک و سبک کابل کواکسیال قطری در حدود ۲۵/۰ اینچی داشته که انعطاف پذیری بالایی دارد. بنابراین در تلویزیون و منتقل کردن دادههای تصویری و صوتی در شبکههای کامپیوتری و رادیو بیشترین استفاده را دارد. کابل آنتنی Thin تا مسافتهای 185 متری توانایی انتقال سیگنال را داشته و هسته مرکزی آن معمولا به شکل مفتول است.
نوع دوم کابل ضخیم بوده و قطر آن بیشتر از نوع نازک آن و در حدود 5/0 اینچ است؛ همین مورد سبب میشود تا سیگنالها را بدون مشکل در فاصلههای دور منتقل کند. کابلهای ضخیم و سنگین هسته مرکزی مسی ضخیم و رسانای مسی داشته که از مانع از تداخلات سیگنالی میشود که در برابر کابلهای نازک و سبک مقابل ضعف دادهها مقاومتر عمل میکند.
انواع کابل آنتن
کابلهای آنتن انواع مختلفی دارند که برخی از آنها جزو Thick net و برخی دیگر جزو Thin net هستند. انواع کابل کواکسیال که این روزها در بازار استفاده میشوند عبارتند از:
- RG6: کابل RG6 که به آن کابل کواکسیال اینترنت گفته میشود برای انتقال سیگنالهای متصل به اینترنت کاربرد دارد. کابل RG6 رسانای بزرگی داشته که عایق دی الکتریک آن ضخیم بوده و دارای کیفیت سیگنال ارائه شده بهتری است. از RG6 در فیلمبرداری و پخش ویدیو هم میتوان استفاده کرد.
- RG8: میزان امپدانس کابل آنتن RG8، 50 اهم است که هسته ضخیمی در حدود 2.17 میلیمتر دارد و برای محیطهای بیرون مناسب است. از چنین کابلی در تلویزیون و ماهواره استفاده میشود به همین دلیل کابل کواکسیال تلویزیون نامیده میشود.
- RG11: کابل RG11 قدرت بالایی داشته که به دلیل ایجاد فضای بیشتر برای انتقال دادهها، سیگنالها را با سرعت بالا و بسیار قوی منتقل میکند. کابل RG11 در فواصل طولانی لرزش و نویز نداشته که به آن کابل HDTV گفته میشود.
- RG58: کابل RG58 امپدانسی به میزان 50 تا 52 اهم دارد که برای انتقال سیگنالهای ضعیف استفاده میشود و برای ارتباطات رادیویی بسیار کاربردی است.
- RG59: کابل RG59 ضخیم و محکم بوده که از آن در فواصل طولانی و برای دوربینهای مدار بسیته میتوان استفاده کرد.
- RG60: از کابل RG60 در تلویزیونهایی با کیفیت تصویری بسیار بالا استفاده میشود.
- RG142: مغزی کابل RG142 به شکل مفتول بوده و امپدانس آن در حدود 50 اهم است.
- RG174: فرکانس کابل RG174 در حدود یک گیگا هرتز و امپدانس آن 50 اهم است. RG174 در سیستمهای مایکرویو و مدارهای مخابراتی بیشترین کاربرد را دارد.
- RG178: کابل RG178 در تلویزیون، کامپیوتر و دستگاههای الکترونیکی کاربرد دارد. امپدانس آن 50 اهم و ضخامت مغزی آن 1.80 میلیمتر است.
- RG179: کابل RG179 دارای امپدانس 75 اهم است که قطر آن در حدود 2.5 میلیمتر بوده و از آن برای گیرندههای ارتباطی استفاده میشود.
- RG213: کابل RG213 در سیستمهای مخابراتی تا فرکانس یک گیگاهرتز کاربرد دارد و امپدانس آن 50 اهم است.
RG11، RG6، RG59 و RG60 از پرکاربردترین کابلهای کواکسیال هستند. کابل RG6 که برای ماهواره و تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد مقدار امپدانس برابر با ۷۵ اهم داشته که نازک است. کابل آنتن RG6 به چند دلیل گزینه مناسبی برای آنتن ماهواره به حساب میآید:
- قابل استفاده برای سیستم آنالوگ و دیجیتال
- قوی ماندن سیگنال در فاصلههای طولانی
- پشتیبانی از پهنای باند ۳۰۰ مگاهرتزی
- عوامل موثر بر خرید کابل کواکسیال
- ارائه تصاویر با کیفیت و بدون ایراد
- دارای هزینه نگهداری پایین
- حذف نویزها و موارد اضافی
هنگامی که قصد خرید کابل آنتن را دارید باید به چند نکته توجه کرد. هدف اصلی استفاده از کابل کواکسیال برای درست منتقل کردن سیگنالهای صوتی و تصویری است که این سیگنالها در دستگاههای صوتی و تصویری خانگی، شبکههای رادیویی و تلویزیونی و تجهیزات نظامی کاربرد بسیاری دارند. با این تعریف کابلهای کواکسیال در مسافتهای کوتاه و بلند کاربردی هستند.
عوامل موثر بر خرید کابل کواکسیال
زمانی که میخواهید کابل آنتن ماهواره خود را بخرید لازم است به چند نکته توجه کنید. هدف اصلی استفاده از کابل کواکسیال برای درست منتقل کردن سیگنالهای صوتی و تصویری است. این سیگنالها در دستگاههای صوتی و تصویری خانگی، شبکههای رادیویی و تلویزیونی و تجهیزات نظامی کاربرد بسیاری دارند. با این تعریف کابلهای کواکسیال در مسافتهای کوتاه و بلند کاربرد دارند.
شما لازم است با توجه به نیاز خود کابلی را تهیه کنید که مناسب باشد. برای این منظور باید به قطر کابل، مقدار امپدانس و طول آن توجه داشته باشید. این موارد روی هزینه کابل نیز اثر میگذارند. بنابراین، هزینه نیز از عوامل موثر در خرید کابل کواکسیال مناسب است. شما برای خرید و دریافت اطلاعات میتوانید با گروه پارس تکین در ارتباط باشید و کابل کواکسیال مناسب خود را برای آنتن ماهواره خریداری کنید.