در این مطلب می خواهیم اطلاعاتی را در زمینه استاندارد کابل کشی صنعتی در اختیارتان قرار بدهیم. انواع سیم و کابلهای صنعتی در حال حاضر طیف وسیعی از کاربردها را پوشش میدهند. از آنها به وفور در تأسیسات تولید، کارخانهها و کارگاههای صنعتی و نیمهصنعتی استفاده میشود.
مانند همه انواع کابلها، کابلهای صنعتی نیز به ارائه توصیههایی در مورد روش مناسب و استاندارد کابل کشی نیاز دارند؛ به ویژه اینکه در دنیای صنعتی امروز، حفظ استاندارد کابل کشی صنعتی نقشی حیاتی در انتقال ایمن و کارآمد داده و نیرو ایفا میکند.
به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به 10 نکته مهم در مورد استاندارد کابل کشی صنعتی و مطابقت آنها با نیازهای صنعتی مختلف بپردازیم. برای تهیه مناسب ترین سیم و کابل های برق همین امروز با کارشناسان شرکت پارس تکین تماس بگیرید.
اگر شما هم می خواهید اطلاعاتی را راجع به استاندارد کابل کشی صنعتی به دست بیاورید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
2 نکته اول در مورد استاندارد کابل کشی صنعتی
قبل از اینکه به نکات مهم در خصوص کابل کشی صنعتی بپردازیم؛ باید بدانید که به طور کلی کابل کشی صنعتی یک رشته کاملا تخصصی است. در نتیجه افراد فعال در این حوزه باید حرفهای و باتجربه باشند و همینطور آگاهی کاملی از تمام جوانب کار کابل کشی صنعتی به دست آورند. در اینجا سعی شده به شکل تئوری به مهمترین نکات در خصوص کابل کشی صنعتی پرداخته شود:
1.توجه به انواع کابلهای صنعتی
کابلکشی صنعتی نقش مهمی در اتصال تجهیزات و سیستمها دارد. درواقع هر کدام از کابلها یک عملکرد مهم را در محیط تولید انجام میدهند و به نوبه خود به موفقیت تأسیسات صنعتی کمک میکنند. البته با توجه به اینکه محیطهای صنعتی و نیمهصنعتی اغلب در معرض عوامل خطرزا قرار دارند؛ سیستم کابلکشی در این فضاها باید به روشهای کاملا ایمن صورت بگیرد.
اولین نکته در خصوص کار با کابل های صنعتی، شناخت نوع عملکرد و کاربردهای هر کدام از آنهاست. این کابل ها بر اساس نوع ولتاژ، نوع هادی، نوع حفاظت الکتریکی، نوع حفاظت مکانیکی، نوع عایق و روکش، نوع استاندارد، تعداد رشتهها و نوع کاربرد طبقه بندی میشوند اما از نظر عملکرد، کابلها شامل دو دسته زمینی و دیواری هستند که در اینجا آنها را توضیح خواهیم داد:
·اصول کابلکشی زمینی
اگر امکان کابلکشی از خطوط هوایی وجود نداشته باشد؛ فرآیند کابل کشی به صورت زمینی انجام میشود. از انواع کابلهای زمینی میتوان به کابلهای اسکرین، تسمهای و فشار اشاره کرد. کابلکشی زمینی به طور مؤثر یک مسیر امن و پایدار برای خروج الکتریسیته اضافی را فراهم میکند که موجب کاهش خطر برقگرفتگی و آتشسوزی ناشی از افزایش ناگهانی ولتاژ یا اتصال کوتاه میگردد.
توجه داشته باشید که کابلکشی زمینی با سختیهایی مانند حفر کانال و یا آسیب به کابل همراه است اما با رعایت اصول استاندارد کابل کشی صنعتی میتوان آنها را به حداقل رساند.
همچنین یکی از نکات قابلتوجه در کابلکشی زمینی توجه به نوع خاک منطقه است. برای جلوگیری از زدگی، خوردگی و یا هرنوع آسیب دیگری به کابلها، باید کابلی را در نظر بگیرید که با نوع خاک سازگار بوده و از روکش مقاومی برخوردار باشد.
طبق استاندارد کابل کشی صنعتی نوع زمینی، کف کانال باید بتنریزی شود و بعد به منظور برقراری جریان هوا و کاهش حرارت، اطراف کابلها با شن و ماسه پوشانده شده و در نهایت نیز روی آنها آجرچینی صورت بگیرد.
·اصول کابلکشی دیواری
در اصول استاندارد کابل کشی صنعتی در نوع دیواری، تعداد کابلها باید از پنج کابل بیشتر نباشد. در این روش فاصله کابلها بسته به سطح مقطع آنها تعیین میشود. سپس آنها را با بستهای فلزی و یا پلاستیکی به دیوار متصل میکنند.
2.مدیریت و نگهداری در استاندارد کابل کشی صنعتی
از آنجایی که مدیریت و نگهداری کابل پس از نصب آن مهم و ضروری است؛ شاید لازم باشد برای این منظور هزینه نیز بپردازید؛ چراکه بدون آن عیبیابی، ارتقا و تعویض هر بخشی از سیستم کابلکشی بسیار دشوار خواهد شد. این مدیریت شامل قرار دادن کدهای رنگ روی آنها، استفاده از حروف سبز و سایر اطلاعاتی است که به عیب یابی سریع کمک میکند.
برای رعایت استاندارد کابل کشی صنعتی به این موارد نیز توجه کنید:
- با زیاد شدن تعداد کابلها، جریان عبوری باید کاهش یابد.
- در درجه حرارت بیشتر باید جریان عبوری کابلها را نیز بالا برده و از روکشهای مقاوم برای کابلها استفاده کرد.
- کابلکشی داده و تلفن نباید در کنار کابلهای برق اجرا شوند.
8 نکته مهم در انتخاب کابل طبق استاندارد کابل کشی صنعتی:
در استاندارد کابل کشی صنعتی، انتخاب کابلها و سیمهای صنعتی مناسب برای بهینهسازی عملکرد، ایمنی و دوام در ساخت بسیار مهم است. برای این منظور حتما به ویژگیهای زیر توجه نمایید:
1.انعطافپذیری:
استفاده از انواع کابلهای صنعتی به شدت به نیازهای شما بستگی دارد. کابلهای صنعتی انعطافپذیر در فضاهای تنگتر نیز قابل استفاده بوده و احتمال شکستگی کمتری دارند؛ همینطور استفاده از آنها راحتتر میباشد.
2.دوام مکانیکی:
اگر کابلهای شما در معرض خطر اصابت یا بریده شدن هستند؛ حتما از مواد عایق مانند پیویسی یا لاستیک ترموپلاستیک استفاده کنید.
3.عملکرد الکتریکی:
طول و محافظ دو عامل تاثیرگذار در عملکرد الکتریکی کابلها در شرایط عادی هستند. کابلهای ضخیمتر نیز معمولاً مقاومت کمتری داشته و میتوانند بارهای الکتریکی بیشتری را در فواصل طولانیتر تحمل کنند.
4.مقاومت در برابر خوردگی:
در زمان تعیین استاندارد کابل کشی صنعتی باید به میزان خوردگی محیطهای صنعتی نیز توجه کنید. برای این منظور هنگام تهیه کابل مناسب حتما غلظت مواد خورنده، مواد شیمیایی، رطوبت، روغن و و نور UVمحیط را در نظر بگیرید.
5. مقاومت در برابر دما:
برخی از انواع سیمها و کابلهای برق میتوانند گرمای زیاد را تحمل کنند؛ برخی دیگر نیز در دماهای انجماد مقاومت خوبی دارند و تعداد کمی از آنها در هر دو حالت عالی هستند. به هرحال اصطلاح “بسیار مقاوم” یک اصطلاح نسبی بوده و ممکن است کابل مناسب برای یک دستگاه داخلی از مقاومت کافی برای یک زیردریایی نظامی برخوردار نباشد.
6. پردازش پذیری:
برای صرفهجویی در زمان و تلاش در حین تولید، نصب و تعمیر، قابلیت جداسازی کابل را در نظر بگیرید. برخی از کابلها دارای عایق طراحیشده ویژهای هستند که امکان جداسازی بدون زحمت را فراهم میکند.
7. دسترسی:
اطمینان حاصل کنید که میزان کابل مورد نظر شما در مقادیر دلخواه بهراحتی در دسترس خواهد بود. این امر تعویض و یا گسترش آسان پروژه را در آینده تضمین کرده و مانع از خرابیها و طراحی مجدد میشود.
8. قیمت:
در زمان خرید کابل ها فقط به قیمت آنها توجه نکنید؛ بلکه بهتر است سطح هزینه شما با نیازهایتان مطابقت داشته باشد. هرگز کابل های ارزان قیمت و بی کیفیت را برای پروژه های صنعتی در نظر نگیرید؛ زیرا ممکن است منجر به خرابی های فاجعه بار شود.
حتی در موقعیتهای کمخطر نیز خرید کابلکشی گرانقیمت از لحاظ افزایش دوام و کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری مقرون بهصرفهتر خواهد بود. جهت خرید بهترین و باکیفیت ترین کابل برق همین امروز با شرکت پارس تکین تماس بگیرید.
برخی از انواع کابل که در پارس تکین نوآوران ارائه می شود: